Gemeenschappelijke toepassingen van polyether schuimrubber

Gepubliceerd op: 7 december 2022
pu-schuim

Polyether schuimrubber is een van de populairste soorten schuim. Het wordt gemaakt van polyols en polyether polyols, die met blaasmiddelen worden gemengd om de gesloten celstructuur tot stand te brengen. Dit schuim wordt gebruikt in verschillende toepassingen in woongebouwen of commerciële industrieën. Het is een veelzijdig materiaal omdat het unieke kenmerken heeft die je niet in andere materialen vindt. Polyetherschuim is lichtgewicht, elastisch, hittebestendig, en heeft geluidsabsorptie. Hier zijn verscheidene gemeenschappelijke toepassingen van polyetherschuim:

Geluidsabsorptie

Het polyetherschuim is een efficiënte geluidsabsorber. De gesloten celstructuur helpt geluidsgolven aan beide zijden van het materiaal te absorberen, terwijl het dichte materiaal meer geluid absorbeert dan minder dichte materialen. Dit maakt het ideaal voor geluidsisolatie van muren en plafonds in opnamestudio’s, concertzalen en andere ruimten waar geluid moet worden geabsorbeerd. Dit schuim is verkrijgbaar in verschillende dichtheden. Je kunt dus het juiste materiaal kiezen voor geluidsabsorptie.

Tochtband

Tochtbanden worden gebruikt om ramen of deuren af te dichten door er een luchtdichte afsluiting omheen te maken. Dit voorkomt luchtlekken die tocht kunnen veroorzaken en de energie-efficiëntie in huizen en gebouwen kunnen verminderen. Polyetherschuim zorgt voor een sterke verbinding tussen raamkozijnen en vleugels, waardoor tocht wordt voorkomen, zelfs als de ramen niet vaak worden geopend of gesloten.

Verpakkingsmateriaal

Polyetherschuim wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Dit materiaal biedt demping voor breekbare voorwerpen tijdens verzending of opslag. Zo raken ze niet beschadigd tijdens transport of opslag. Polyetherschuim kan je producten beschermen tegen extreme hitte en stoten. Dit schuim is ook lichtgewicht en het zal niet gemakkelijk verpletteren, zelfs wanneer het met zware punten wordt ingepakt. Het is ook waterdicht, waardoor het ideaal is voor het verzenden van artikelen zoals elektronica of delicaat speelgoed.

Matras en kussen

Matrassen en kussens van polyetherschuim bieden superieur comfort door hun zachtheid. Maar ze zijn niet zo duurzaam als andere soorten schuim, omdat ze door hun lage dichtheid na verloop van tijd hun vorm verliezen. Toch zijn er veel matrasfabrikanten die dit type schuim gebruiken als onderdeel van hun product lijn, omdat het goed werkt als je op zoek bent naar comfort. Helaas is dit materiaal niet geschikt voor gebruik buitenshuis, omdat het niet bestand is tegen direct zonlicht.

Meer lezen?